Україна, ЄС і Росія виступили зі спільною заявою за підсумками торгових переговорів

19.05.2015, 00:04

18 травня в Брюсселі відбулися тристоронні міністерські консультації у форматі Україна — ЄС — РФ щодо імплементації Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, українську делегацію очолив глава МЗС Павло Клімкін, сторону ЄС — Єврокомісар з питань торгівлі Сесилія Мальмстрем. Росію представляв міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв.

Як повідомляється, сторони домовилися активізувати свої зусилля для досягнення практичних рішень проблем, порушених Росією, зокрема в таких галузях:

Співпраця на митниці:

— підтримання та подальше вдосконалення митного обміну даними шляхом зміцнення співпраці на митниці і діалогу, спрямованого на наближення систем митної інформації;

— готовність вирішувати інші питання (наприклад, боротьба з шахрайством);

— зобов'язання між Україною і Росією розглянути питання про ініціювання перегляду правил походження ЗВТ СНД;

— готовність ЄС до посилення неформального діалогу з питань співпраці на митниці з Росією.

Технічні перешкоди у торгівлі:

— створення спеціалізованої робочої групи щодо подальшого розвитку процесу гармонізації, з тим щоб мінімізувати вплив нормативних змін;

— розгляд можливості продовження перехідного періоду для врегулювання для конкретних галузей або продуктів, скориставшись можливостями ЗВТ.

Питання санітарного та фітосанітарного характеру:

— розглянути питання про підготовку оновленої угоди між Україною і Росією щодо двостороннього ухваленення ветеринарних сертифікатів.

Читайте АСН в Google News