Блэкаут в Центральной Азии. Крупная авария на линии Узбекистан-Казахстан привела к массовому отключению электричества в регионе

25.01.2022, 09:44

За інформацією Міненерго Узбекистану, електромережі країни виявилися пошкодженими внаслідок аварії, через яку відбулися зміни напруги на лініях з Казахстану.

Кожну електростанцію, як повідомили у Міненерго, зараз підключають окремо від загальної електромережі. В результаті аварії знеструмленими виявилися метрополітен Ташкента і зараз там йде евакуація пасажирів, що застрягли.

Повідомляється, що всі аеропорти Узбекистану закриті через відключення електроенергії. Про це повідомили в прес-службі Uzbekistan Airports. За даними компанії, проблеми з електроенергією спостерігаються у всіх повітряних гаванях країни, крім Навої. Аеропорти повинні відновити роботу після завершення ремонту електромереж.

На вулиці міст вийшли співробітники ДПС через те, що не працюють світлофори. У багатьох містах припинилося подання води через знеструмлені насосні станції.

У Казахстані назвали причину блекауту у Центральній Азії

"Зважаючи на значний аварійний дисбаланс, створений енергосистемою Центральної Азії (Узбекистан, Киргизстан), стався начерк потужності на транзит електроенергії 500 кВ "Північ – Схід – Південь Казахстану", – повідомили в компанії з управління електромережами KEGOC.

Відбувся аварійний поділ транзиту "Північ - Схід - Південь Казахстану". Обсяг обмежень становить близько 1500 мегават.

Читайте АСН в Google News