Афганістан: число жертв теракту в Кандагарі зросла до 63 осіб

16.10.2021, 09:45

Число загиблих в вибухів під час п'ятничної молитви в мечеті шиїта в другому за величиною місті Афганістану, Кандагарі збільшилася до 63. Про це повідомляють джерела деяких ЗМІ в місцевій лікарні.

Цифри, які вказують ЗМІ різняться. Так раніше мова йшла про 41 жертви теракту. Афганський інформагентство Бахтар повідомляє про 62 загиблих і 88 поранених. Інші агентства дають менше число загиблих: 35 або 41 чоловік.

Так само джерела повідомляють, що, згідно з останніми даними, поранення отримали 83 людини.

Відповідальність за цю акцію взяла на себе місцева угруповання "Ісламської держави".

Минулого тижня в результаті схожого вибуху в інший шиїтської мечеті в Кундузі загинули 50 осіб, і відповідальність за той вибух теж взяло на себе "Ісламська держава".

Все це відбувається на релігійному грунті: мусульманські екстремісти-суніти з ІГ вважають шиїтів єретиками.

У заяві "Ісламської держави" про теракт в Кандагарі йдеться, що її здійснили двоє бомбістів-смертників, які прорвалися в мечеть, застреливши охоронців.

Однак агентство Рейтер повідомляє зі слів очевидців повідомляє, що в мечеть намагалися прорватися четверо смертників, двоє з яких були застрелені охороною до того, як встигли підірвати закріплену на тілі вибухівку.

Співрозмовник агентства Франс прес стверджує, що чув три вибухи: один, за його словами, стався біля головних воріт мечеті Бібі-Фатіма, інший в її південній частині, а третій - в тій частині території мечеті, де віруючі здійснюють обмивання рук і ніг.

Читайте АСН в Google News