Росія влаштувала провокацію напередодні Кримської платформи!

17.08.2021, 15:33

Росія в черговий раз жорстко порушує права людини в окупованому Криму. Обшуки в будинках кримських татар і затримання є неприпустимим переслідуванням, яке повинно бути припинено. Затриманих потрібно звільнити. Міжнародна спільнота повинна належним чином відреагувати на цей інцидент. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

У своєму Twitter-акаунті глава держави у вівторок, 17 серпня, коментуючи обшуки у кримських татар на окупованому півострові, різко розкритикував дії російських силовиків і закликав до негайного звільнення затриманих.

"РФ знову допускає кричуще порушення прав людини в окупованому Криму. Сьогодні вранці в будинках кримських татар пройшли обшуки і затримання. Ці неприпустимі переслідування повинні бути негайно припинені, а люди - звільнені. Світова спільнота повинна належним чином відреагувати на порушення", - сказав український гарант .

У МЗС України, в свою чергу, висловили рішучий протест проти дій Росії в окупованому Криму. Дипломатичне відомство виступило з вимогою звільнити всіх п'ятьох затриманих та інших незаконно утримуваних українських громадян.

Відомство закликало міжнародне співтовариство забезпечити захист прав і свобод жителів Криму, а також посилити тиск на Москву з метою припинення грубих порушень росіянами прав людини на захопленому Кримському півострові.

джерело

Читайте АСН в Google News