У Донецькій області провели незаконний тендер, аби нажитися

11.11.2015, 11:24

У Донецькій області чиновники провели незаконні конкурсні торги на закупівлю витратних матеріалів для апаратів гемодіалізу лікувальних установ Маріуполя і Краматорська. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Але правоохоронці вчасно втрутилися і скасували торги, не допустивши, щоб передбачувана сума закупівлі могла перевищити 25 мільйонів гривень.

«У рамках досудового розслідування встановлено, що посадові особи системи охорони здоров'я, які мають повноваження закуповувати медикаменти для лікувальних установ Донецької області, оголосили конкурсні торги на придбання витратних матеріалів для проведення гемодіалізу, склавши при цьому документацію (технічні параметри предмета закупівлі) під конкретну продукцію однієї з комерційних компаній», - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

Як повідомляється, чиновники створили умови неконкурентної боротьби. Такі дії могли призвести до завищення вартості. Передбачувана сума закупівлі могла перевищити 25 мільйонів гривень. Конкурсні торги на закупівлю витратних матеріалів для проведення гемодіалізу наразі скасовано.

Читайте АСН в Google News