Вибух був страшної сили: момент аварії військового літака в Білорусі потрапив на відео

20.05.2021, 13:25

У середу, 19 травня, в Білорусі в Південному мікрорайоні Барановичів розбився військовий літак Як-130.

Він впав прямо біля житлових будинків, обидва льотчики загинули. З'явилося відео моменту аварії. Відповідні кадри опубліковані в Telegram-каналі Mash.

Нагадаємо, катастрофа зазнав військовий літак Людський штурмової авіабази, він вибухнув на землі і повністю знищений. Пілоти відвели повітряне судно від будинків, але самі врятуватися не встигли.

За даними відомства, літак, приписаний до 116-ї Людський штурмової авіабази (Шаб), виконував тренувальний політ, в ході якого екіпаж виявив технічну несправність.

«Виявивши мужність і героїзм, пілоти прагнули відвести літак від населеного пункту. Переконавшись, що траєкторія падіння літака знаходиться поза житлових будинків, льотчики катапультувалися. На жаль, обидва льотчики загинули », - розповіли в прес-службі. Інших жертв і руйнувань немає.

Політ виконували командир ланки навчально-бойової ескадрильї Людський Шаб майор Андрій Володимирович Нічіпорчік, а також льотчик ланки навчально-бойової ескадрильї на Як-130 лейтенант Микита Борисович. «Міністерство оборони сумує разом з рідними і близькими льотчиків. Сім'ям загиблих буде надана допомога ».

За даними агентства, літак впав на майданчику перед двоповерховими будинками в приватному секторі Східного мікрорайону Барановичів. Для гасіння пожежі виїхали кілька пожежних екіпажів. Територія оточена військовими і міліцією.

 

Читайте АСН в Google News