Філарет в ефірі телеканалу повторив, що коронавірус - це кара Божа за одностатеві шлюби

12.01.2021, 09:26

У понеділок 11 січня о ефірі телеканалу 'Україна 24 "Філарет виступив із засудженням закриття храмів під час пандемії. Так само патріарх заявив, що продовжує вважати коронавірус карою Божою за одностатеві шлюби та інші людські гріхи.
Він вважає, що загроза зараження COVID-19 не страшна під час причастя і тільки у невіруючих людей можуть бути сумніви з цього приводу.
Згадав він і про аборти, які вважає гріхом, оскільки вони порушують одну із заповідей - «Не убий". На питання як віднести цю заповідь до війни з проросійськими бойовиками на Донбасі, він відповів, що це церква гріхом не вважає, оскільки дані смерті на благо захисту Батьківщини.

Нагадаємо, Філарет ще в березні 2020 року заявив, що коронавірус в світі став поширюватися через одностатевих шлюбів. На його думку, пандемія коронавируса на землі покликана очистити планету, як Бог спалив Содом і Гоморру.

"Я маю на увазі, перш за все, одностатеві шлюби. І це причина коронавируса. Бог спалив Содом і Гоморру", - сказав він.
Він також вважає, що звершення церковних таїнств не є засобом поширення інфекції.
У вересні минулого року патріарх Філарет проходив лікування від коронавируса. Священнослужителя госпіталізували в одну з київських лікарень.

Читайте АСН в Google News