Потужна магнітна буря прийде в Україну в найближчу добу: експерти дали раду

11.10.2020, 02:48

Проблеми зі здоров'ям можуть виникнути у метеочутливих жителів України 11-12 жовтня. У ці дні очікується магнітна буря, у людей можуть виникнути нездужання, повідомляє Діалог.UA. Як пояснили експерти, найбільш сильною буря будуть у неділю, 11 жовтня. В цей день слід істотно знизити фізичне навантаження, а також уникати стресових ситуацій. В ніч з суботи на неділю і з неділі на понеділок бажано добре виспатися.

Вже 12 жовтня магнітна буря піде на спад. Для того щоб в ці дні уникнути серйозних проблем зі здоров'ям, вкрай бажано виключити з раціону жирну і іншу важку для організму їжу. Також вкрай важливі дозовані невеликі фізичні навантаження, контрастний душ, прогулянка на свіжому повітрі.

Фахівці настійно рекомендують метеочутливим людям і людям, які мають захворювання серцево-судинної системи, не тільки під час магнітних бур, а й в будь-який інший час дотримуватися розумного режиму праці та відпочинку, не перенапружуватися.

Крім того, під час магнітних бур дуже корисно збільшити споживання звичайної питної води. Також в раціон можна включити трав'яні чаї, відвар шипшини, компоти, фрукти і овочі.

При сильному головному болі або мігрені лікарі рекомендують прийняти таблетку знеболюючого і деякий час полежати з укутаними ногами.

Читайте АСН в Google News