Хто спеку замовляв? Синоптики назвали дату потепління на тлі першого літнього снігу

02.06.2020, 17:50

Народний синоптик і за сумісництвом ведуча "Погоди" на телеканалі Наталка Діденко порадувала своїх передплатників на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами Діденка, в п'ятницю українці нарешті позбудуться "зайвих кілограмів одягу". Погода в Україні істотно почне змінюватися в п'ятницю, 5 червня. А вихідні після затяжних холодів порадують літніми + 25 + 27 градусів. Ну а поки доведеться потерпіти, адже 3 червня буде все ще прохолодно, та й ще й дощитиме.

Нагадаємо, що кінець весни позначився по території України незвичайними погодними явищами - від весняних снігопадів на Західній Україні, до справжнісіньких торнадо на Східній.

Вранці у вівторок, 2 червня, в селі Демидів, яке розташоване в Вишгородському районі Київської області, випав сніг. Про це повідомляється в Telegram-каналі Kievmap.

"У селищі Демидов 2 червня випав сніг. Йшов близько 10 хвилин. Саме час грати в сніжки", - йдеться в повідомленні каналу, де також опубліковано відео.

 

Відзначимо також, що минулий місяць в Києві виявився найхолоднішим в XXI столітті. За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря травня в столиці становила +12,4 ° С, що на 2,8 ° С нижче за кліматичну норму. Найхолодніше в Києві було 13 травня, коли мінімальна температура під ранок опустилася до +2,0 ° С, а найтепліше - 11 травня, коли максимальна температура після полудня піднялася до +27,6 ° С.

Читайте АСН в Google News