Росіяни зацькували 12-річну дівчинку, яка просила Путіна про допомогу

17.03.2019, 18:10

У селищі Томсино Псковської області Росії місцеві жителі зацькували 12-річну дівчинку Таїсію Перчікову за лист-прохання до російського президента Володимира Путіна допомогти її мамі, який дівчинка написала в грудні минулого року. Про це повідомляє російське видання «Медуза».

У листі до Путіна дівчинка розповіла, що її мама важко працює в лікарні санітаркою в дві зміни і чергує в реанімації, проте її маленьку зарплату не вистачає на нормальне життя. Путін цього листа не «побачив», але після того як його опублікувала редакція «Радіо свобода», місцева влада пообіцяла допомогти мамі з дівчинкою, проте пізніше адміністрація Псковської області відмовилася від своїх слів.

Незабаром пожертвування Перчіковим почали надсилати звичайні люди, ці гроші сім'я витратила на ліки, і найнеобхідніші речі. Однак в кінці січня 2019 року «журналісти» з каналу «Росія» опублікували сюжет, в якому звинуватили Перчікових в тому, що вони «підхопили модний рух дауншифтинг», після чого односельці влаштували мамі з дівчинкою справжнє цькування. Дівчинку всіляко обзивали і навіть звинувачували в крадіжках.

Мама Тасі перевела дочку на дистанційне навчання, а їй самій почали надходити погрози від місцевих жителів. 24 лютого Олені зателефонували з невідомого номера і заявили, - «якщо ти не розумієш з одного разу, то наступного разу дочку порвемо від вуха до вуха». 13 березня Олена Перчікова була змушена звільнитися з роботи, а сусіди, зустрічаючи її на вулиці, продовжують погрожувати їй і Тасі.

Читайте АСН в Google News