Оральні контрацептиви частково отупляють жінок

14.02.2019, 07:47

Німецькі вчені з Університету імені Ернста Моріца Арндта заявили про те, що оральні контрацептиви «втручаються в процеси соціального і емоційного інтелекту» і порушують звичні процеси обробки інформації головним мозком, пише Frontiers in Neuroscience.

Фахівці стверджують: оральні контрацептиви впливають на здатність жінок розпізнавати емоції. Зокрема, жінки стають менш здатними розпізнавати невербальні сигнали, що свідчать про переживання, - наприклад, починають гірше інтерпретувати вирази облич у інших людей.

Випробування показали: з розпізнаванням сильно виражених емоцій жінки справлялися легко незалежно від прийому контрацептивів. Але при інтерпретації більш складних виразів обличчя жінки, що брали оральні контрацептиви, справлялися з інтелектуальними тестами на 10% гірше. При цьому найбільші труднощі у них викликали необхідність розуміти базові емоції - смуток і щастя, і складні емоції - гордість і презирство. Подібний вплив оральних контрацептивів на жіночий інтелект «можливо, пов'язано зі здатністю таблеток впливати на хімічні речовини, які передають повідомлення з мозку в інші частини тіла».

Читайте АСН в Google News