Автопілот у Tesla виявився просто фейком. Доведено експертами

25.10.2018, 07:37

Незалежна асоціація EuroNCAP опублікувала результати перших випробувань систем автономного водіння. Відразу після цього "Теслі" довелося оперативно прибирати з числа опцію функцію "автопілот", оскільки вона свою назву де-факто не виправдовує.

У випробуваннях асоціації EuroNCAP брав участь електрокар Tesla Model S. Крім інших результатів випробувань експерти асоціації опублікували і окрему ремарку щодо назви цієї опції. Випробувачі заявили, що, по-перше, системи, які використовуються на сучасних автомобілях, вимагають постійного контролю з боку людини. По-друге, використання повного "автопілота" досі не знаходиться в правовому полі і не дозволено юридично, пишуть Авто.вести.

Тим часом, опція для автомобілів Tesla під назвою Full Self-Driving Capability, на думку асоціації, вводить покупців в оману і змушує їх вважати, що вони мають право не контролювати бортову електроніку під час руху. А це може призвести до аварій.

Як повідомляє видання Autocar, опція зникла з офіційного конфігуратора Tesla на наступний день після публікації результатів дослідження EuroNCAP.

Читайте АСН в Google News