Україна та ЄБРР підписали угоду на 300 мільйонів євро

23.10.2015, 13:16

У Берліні підписано угоду між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку на 300 мільйонів євро. Про це у себе в Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«У Берліні щойно підписано угоду між Україною та ЄБРР на 300 мільйонів євро», - написав Мельник.

Як зазначає прес-служба «Нафтогазу», кредитні кошти призначені для закупівлі близько мільярда кубометрів газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР є реалізація урядом України плану дій з реформи корпоративного управління в «Нафтогазі». Підписавши договір гарантії з кредитною угодою, Україна взяла на себе зобов'язання реалізувати цей план.

Позика ЄБРР є поновлюваним кредитом на 3 роки. Протягом цього терміну «Нафтогаз» може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу перед зимовими періодами. Для ЄБРР надання кредиту такого роду є унікальним, оскільки вперше застосовується механізм відновного кредиту з державною гарантією.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко дав міністру фінансів Наталії Яресько всі повноваження, щоб підписати договір гарантії з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо закупівлі газу Україною.

Читайте АСН в Google News