Криваве SPA: клієнтам салону краси рекомендують терміново перевіритися на ВІЛ

14.09.2018, 16:03

Департамент охорони здоров'я американського штату Нью-Мехіко опублікував заяву, в якій клієнтам салону краси VIP Spa в Альбукерке, котрі проходили якісь ін'єкційні процедури, настійно рекомендується здати аналізи на ВІЛ та гепатити.

Про публікацію стало відомо після того, як у салон краси прийшла комісія: вона виявила, що в ході проведених у салоні процедур, в тому числі і «вампірської процедури з омолодження», існує ризик зараження клієнта вірусними інфекціями. Перевірка була розпочата після звернення одного з колишніх клієнтів салону - у нього виникла інфекція, яка, можливо, була пов'язана з цією процедурою.

В ході «вампірської процедури», яка стала популярна близько 5 років тому, у пацієнта береться кров, після чого відокремлюються еритроцити. Плазма крові, що містить тромбоцити, наноситься на обличчя: виглядає клієнт при цьому дійсно немов жертва вампіра. Для кращого попадання крові під шкіру косметолог, який проводить процедуру, робить безліч уколів найтоншими голками.

Вважається, що ця кривава процедура сприяє омолодженню обличчя: експерти стверджують, що це відбувається за рахунок дії тромбоцитів і плазми, що містить велику кількість білків. Втім достатніх наукових доказів цього факту отримано не було - про це йдеться в рідкісних публікаціях, присвячених вивченню ефективності цієї процедури.

Медики ж вважають, що процедура не просто марна, а й небезпечна для здоров'я, бо в ході ін'єкцій і маніпуляцій з кров'ю існує ризик зараження вірусними захворюваннями, такими як ВІЛ і гепатити, повідомляють Медвести.

Читайте АСН в Google News