МВС Росії займеться Лаймою Вайкуле після її відмови виступати в Криму

20.08.2018, 06:45

Громадська рада при Головному управлінні МВС РФ по Москві перевірить концертну діяльність латвійської співачки Лайми Вайкуле, передає РБК, заявив керівник робочої групи з питань злочинності в сфері економіки громадської ради при московському МВС Олександр Хамінський. Але в МВС його заяву не підтвердили.

За словами Олександра Хамінського, перевірка пройде в відношенні не тільки Вайкуле, а й в цілому зарубіжних артистів, які приїжджають в Росію з гастролями. Будуть перевірені і російські зірки. У МВС Росії нагадали, що будь-яка іноземна особа, яка хоче дати концерт в росії, має отримати візу.

В даний момент органи збирають фотографії та відеозаписи виступів Вайкуле в Росії, щоб встановити факт порушення закону. Якщо вони доведуть, що вона незаконно працювала в РФ, їй загрожує штраф і видворення з країни. Нагадаємо, раніше Вайкуле заявила, що не збирається виступати в Криму, оскільки в європейських країнах це загрожує санкціями. За це російські артисти ополчилися на колегу-іноземку, вивалюючи на неї потоки звинувачень і образ.

Читайте АСН в Google News