Подарунки неба на вихідні: затемнення Сонця, молодий місяць і зоряна злива з Персеїд

10.08.2018, 19:45

На найближчі кілька днів "небесна канцелярія" приготувала для землян відразу кілька подарунків. Вже 11 серпня відбудеться часткове затемнення Сонця і новолуння. Найкраще затемнення буде видно в приполярних широтах Північної півкулі.

Затемнення почнеться об 11:02 за Києвом в Атлантичному океані неподалік від канадського півострова Лабрадор. Область видимості фаз швидко охопить Гренландію і Ісландію, а далі рушить до північної Європи.

Завдяки новолунню в цьому серпні буде особливо яскравим і метеорний потік Персеїди. Побачити не просто зоряний дощ, а "зливу" із зірок через відсутність на небі Місяця зможуть всі земляни, що живуть в північній півкулі, пише Space & Telescope.

Найкраще Персеїди спостерігати в ніч на 12-е і на 13-е серпня на східній або південній стороні горизонту. У цей час очікується максимальна концентрація метеорів — до сотні на годину.

Метеорити будуть летіти з боку сузір'їв Персея, Кассіопеї і Жирафа, так що саме туди варто дивитися в найближчі три ночі, щоб побачити згоряючі в атмосфері Землі космічні камінці.

Читайте АСН в Google News