Проїзд у столичних маршрутках теж подорожчає. Коли і на скільки

12.07.2018, 17:06

Проїзд у маршрутних таксі Києва подорожчає в серпні поточного року, слідом за подорожчанням громадського транспорту. Таку думку висловив експерт громадської кампанії «Євро-Патруль» В'ячеслав Коновалов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Я думаю, десь із серпня вони почнуть підвищувати тарифи, не відразу", - зазначив експерт. За його словами, проїзд у маршрутних таксі буде підвищено відразу в півтора разу, а восени перевізники можуть навіть трохи знизити ціни.

Як зазначив Коновалов, перевізники вибрали час для підвищення, коли населення міста або знаходиться у відпустках, або на дачах і змушено платити будь-яку ціну для того, щоб дістатися місця відпочинку. При цьому він додав, що, за різними підрахунками, чорний ринок маршрутних перевезень тільки в Київській області доходить до 2 млрд грн на місяць.

Це забезпечується за рахунок того, що квитки в маршрутках не видаються, а перевізник повідомляє про перевезення 8 пасажирів за весь маршрут. Нагадаємо, керівництво КМДА прийняло рішення про підвищення з 4-5 до 8 гривень плати за проїзд у комунальному транспорті Києва. Новий тариф набере чинності 14 липня. При покупці проїзного вартість разового проїзду в метро складе 6,30 грн замість нинішніх 4,50 грн.

Читайте АСН в Google News