У приватному таборі на Київщині отруїлися діти: одна дитина в комі

03.07.2018, 16:23

У приватному дитячому таборі Переяслав-Хмельницького району Київської області зафіксували масове харчове отруєння серед дітей, одна дитина в комі. Про це повідомив департамент охорони здоров'я Київської ОДА.

За інформацією відомства, вчора ввечері, 2 липня, в районну лікарню Переяслава-Хмельницького була екстрено доставлена дитина 8 років із розладом травлення. Як повідомляється, через крайнє зневоднення організму дівчинка впала в кому. Її госпіталізували в реанімацію. Стан дитини медики визначили як важкий.

Вранці 3 липня для консультації був викликаний анестезіолог дитячої обласної лікарні м. Боярки, а також фахівці лікарні «Охматдит», куди планується транспортування дитини. За попередньою інформацією, юна пацієнтка є ученицею спортивної школи Дерюгіних.

Всього в «Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Славутич» прибуло 28 дітей зі школи Дерюгіних. Вони приїхали 29 червня і повинні були готуватися до змагань. 2 липня дванадцять дітей поскаржилися на погане самопочуття, розлад шлунково-кишкового тракту.

Одинадцять з них потрапили в медичний ізолятор табору, а одна - в реанімації обласної лікарні. На сьогодні ізольованими залишається 7 осіб, ще одна - як і раніше - перебуває в реанімації. Всього в оздоровчому таборі проживає більше 200 осіб.

Вчора Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою годують дітей у таборі, а вже сьогодні проводяться посіви у постраждалих дітей. З 8:30 3 липня комісія з епідрозслідування за участю прокурора району і наряду поліції очікувала допуску до медізолятора, де перебувають потерпілі діти.

Тільки станом на 11:55 директор табору в присутності двох адвокатів дозволила почати роботу комісії. Нагадаємо, отруїти колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 4 березня намагалися двоє росіян, пише газета The Sun з посиланням на джерела в Скотленд-Ярді. Поліція вважає ці дані "великим проривом".

Читайте АСН в Google News