Забобонна, старообрядницька: суддя перед засіданням обсипала зал сіллю

26.06.2021, 08:30

У російському місті Уфа суддя обсипала зал засідань доріжками з солі, а свій стіл окреслила соляним кільцем, пише регіональний портал ProUfu.

"Ритуал" судді Наілі Ідіатової помітили позивачі, які подали позов з вимогою скасувати ув'язнення держекспертизи по проектній документації одного з заводів. Коли очевидці увійшли в зал, вони побачили, що по всій підлозі розсипана сіль. При цьому Ідіатова не стала пояснювати свій вчинок і проігнорувала всі питання.

"Заходжу в зал і бачу, що через поріг, навколо нас і навколо столу судді насипана смужками сіль. Я питаю у судді:" Що навколо мене насипали? ". Вона не відповідає, мовчить. Питаю: "Я в суд прийшла або до шамана?"- передає портал слова правозахисниці, що застав суддю за незвичайним заняттям.

Одна з очевидиць розповіла, що намагалася сфотографувати весь зал засідань разом з суддею, але на неї напали ззаду і спробували вирвати телефон з рук. За словами правозахисниці, цією людиною виявився судовий пристав. Нагадаємо, серед народних повір'їв дійсно є обряд, коли доріжка з солі "захищає від нечисті".

Читайте АСН в Google News