Прокидатися кілька разів - це нормально: Що потрібно знати про якісний сон

24.06.2022, 06:30

У вас, напевно, є загальна інформація про те, що можна вважати хорошим і якісним сном, але, можливо, ви не знаєте, які дії можуть допомогти вам швидше заснути і встати вранці бадьорою і активною людиною, незалежно від того, сова ви чи жайворонок.

Знайомі і приємні запахи допомагають вам заснути. - Будь-який новий запах, навіть пов'язаний з релаксацією, такий як лаванда, може вас підсвідомо насторожити, в результаті чого сон випарується. Найкраще засипати зі звичним ароматом, який змушує вас почувати себе комфортно і в безпеці.

Прокидатися кілька разів за ніч - це нормально. - Ми чітко знаємо про вісім годин обов'язкового сну, але насправді у кожного свої індивідуальні потреби. Крім того, люди можуть прокидатися двічі або тричі за ніч, і це не повинно сприйматися як проблема.

Підніміть голову. - Якщо ви погано спите, у вас може бути рефлюкс, навіть якщо ви не відчуваєте печії. Спробуйте підняти голову вище за допомогою подушки і спите на лівому боці.

Обзаведіться двома односпальними ліжками. - Якщо вам подобається жорсткий матрац, а вашому партнерові м'якший, вам не потрібно йти на компроміс. Купіть два односпальні ліжка і зсуньте їх. При такій конструкції тепер ви ще й вільні у виборі індивідуального постільної білизни.

Простирадла і ковдри можуть порушувати сон. - Коли ви постійно підтягуєте, перетягує і розправляє простирадла і ковдри, про хороший сон можна забути. У кожного партнера має бути своя ковдра і своє простирадло на власний смак.

Не користуйтеся комп'ютером пізно ввечері. - Сюди ж відносяться планшети і смартфони. Більш холодне біле і синє світло від екрану або монітора стимулюють активність мозку і ускладнюють засинання.

Почитайте книгу перед сном. - Перегляд телевізора перед сном може здатися розслаблюючим заняттям, але насправді світло від екрану подає потужний «сигнал тривоги» в мозок. Замість цього краще почитайте перед сном книгу.

Використовуйте штори. - Щоб ваша кімната була темною, використовуйте саме штори, а не жалюзі, тому що вони ніколи повністю не блокують світло. Чим менше світла в приміщенні, тим швидше і спокійніше ви заснете.

Прийняття ванни теж сприяє хорошому сну. - Гаряча ванна підвищить температуру вашої шкіри, що в кінцевому підсумку знизить вашу внутрішню температуру тіла. Заспокойтеся і розслабтеся перед сном, прийнявши ванну за півгодини до вашого часу відбою.

Деякі болезаспокійливі засоби містять кофеїн. - Багато людей приймають перед сном знеболюючі засоби, що містять кофеїн, і навіть не усвідомлюють цього. А адже в парі таблеток може бути така доза кофеїну, як у чашці кави. Перевірте етикетку, чи зазначений в ліках кофеїн як активний інгредієнт.

Нічні світильники повинні випромінювати світло-блакитне світло. - Насичений синій або зелене світло може знизити вироблення мелатоніну, а це дуже ускладнить вам процес засинання. Якщо ви не можете відмовитися від нічного освітлення, тоді виберіть м'який і приглушений блакитне світло.

Не спіть на двох подушках. - Якщо ви любите спати на спині, не зловживайте подушками. Навіть дві подушки під головою викривляють хребет, а також напружують м'язи шиї і спини. Отже, не дивуйтеся, якщо до ранку ці частини тіла будуть у вас боліти і болісно нити.

Читайте АСН в Google News