Силовики встановили причетність 67% футбольних клубів в Україні до договірних матчів

22.05.2018, 16:27

Силові відомства встановили участь 67% футбольних клубів України в організації та проведенні договірних матчів. Про це заявив начальник Національної поліції Сергій Князєв під час брифінгу, передав кореспондент ASN.

"В ході копіткої операції була зібрана доказова база щодо причетності тренерського і суддівського складу до організації договірних матчів по футболу. Зараз ми можемо відзвітувати про результати спецоперації, яка тривала більше року. Таких договірних матчів ми встановили понад 57, а в незаконних домовленостях брали участь більше 30 футбольних клубів", - заявив чиновник.

За його словами, в ході розслідування були встановлені особи, причетні до проведення договірних матчів - починаючи з вищого дивізіону аж до юніорських команд - загалом близько 330 осіб і 67% клубів. При цьому він додав, що до відповідальності будуть притягнуті не тільки гравці цих клубів, але й організатори договірних матчів - функціонери цих клубів.

Їм інкримінують звинувачення за двома статтями - про підкуп посадової особи і про вплив на результати спортивних змагань. Нагадаємо, 46 депутатів Європарламенту підписали лист із закликом до урядів країн Європейського союзу оголосити дипломатичний бойкот чемпіонату світу в Росії. Про це повідомив у Twitter у Брюсселі кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Читайте АСН в Google News