Три звіти про військові злочини на Донбасі вже в Гаазі

15.05.2018, 16:46

У Міжнародний трибунал в Гаазі були спрямовані вже три звіти про злочини незаконних військових формувань на Донбасі. Таку думку висловив виконавчий директор ГО "Truth Hounds" Роман Авраменко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми подали до Гааги три звіти", - зазначив експерт. За його словами, перший звіт був поданий у березні 2015 року. У ньому були зібрані свідчення про триста інцидентів, які сталися на Сході України.

У них включені обстріли цивільного населення, атаки на місцеве населення, пограбування, насильницьке зникнення, вбивства, заволодіння майном. Другий з поданих до Міжнародного трибуналу звітів стосувався ситуації в Криму і зокрема - переслідування кримських татар.

У третьому звіті були представлені матеріали з приводу 208 випадків артилерійських атак або з використанням гранатометів або кулеметів, які мають ознаки військових злочинів, оскільки були спрямовані на цивільне населення або інфраструктуру. Нагадаємо, на думку секретаря РНБО Олександра Турчинова, Збройні Сили України можуть всього за кілька тижнів розбити підрозділи російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Читайте АСН в Google News