Як близько року можна зберігати сало в холодильнику

12.05.2021, 08:37

Сало - висококалорійний продукт із великим вмістом жиру. Сало відмінно підходить для сніданку, насичуючи організм з самого ранку енергією і гарним настроєм. Щоб цей продукт зберігався в холодильнику тривалий час, його слід попередньо підготувати.

Перетоплене сало - смалець. Промийте сало водою і наріжте його пластинками. Візьміть каструлю і поставте її на вогонь. На дно каструлі під час нагрівання укладіть всі нарізані шматочки. Розтоплюйте сало на повільному вогні. Шар жиру знімайте ложкою, пропускайте через тонку марлеву тканину в заготовлену ємність: скляну або глиняну. Перетоплене сало зберігається до 3 років і використовується не тільки в харчових цілях, але у лікувальних і навіть косметичних.

Засолка.Сало при солінні неможливо пересолити, вважається, що сало вбирає в себе саме стільки солі, скільки необхідно для досягнення найкращих смакових якостей. Отже, приготуйте засолювання. На 1 кг. сала візьміть 3-4 ст. л. солі, 1 ст. л. чорного меленого перцю, на розсуд можете додати суміш із сушених трав. Поріжте великою соломкою часник. Наріжте сало пластинками 4-5 см. Шириною, нашпигуйте його часником і обваляйте в засолювальний суміші.

Візьміть емальований посуд і покладіть скибки шарами, кожен шар при цьому посипаючи спеціями. Залиште солитися в прохолодному місці на 3-5 днів. Після закінчення зазначеного часу приготоване сало оберніть харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику, а в морозильній камері таке сало здатне зберігатися цілий рік. До речі, після заморозки сало не втрачає своїх смакових і корисних якостей.

Копчення. Для копчення сала потрібна спеціальна коптильня з певними сортами дров: вільха, верба, тополя і т.д. Зараз у багатьох селах з'являються приватні коптильні. Запитайте у сусідів по дачі - вони обов'язково вам підкажуть адресу.

Приготуйте засолювальну суміш з рецепту № 2. Сало наріжте смужками довжиною по 15-20 см. Нарізані шматки сала обваляйте в суміші і залиште в холодильнику на 2-3 доби. Просочене сумішшю сало добре витріть паперовою серветкою. Візьміть коптильні гачки і насадіть на них шматки сала. Тримати такі шматки над димом коптильні необхідно не менше 3 годин. Копчене сало зберігається в холодильнику до року.

Читайте АСН в Google News