Остаточний склад ЦВК може обиратися рейтинговим голосуванням - Парубій

02.04.2018, 18:45

Остаточний склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) може обиратися рейтинговим голосуванням. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу після погоджувальної ради в парламенті, передав кореспондент ASN.

"Коли буде рішення комітету, у Верховній Раді України є достатньо політичної волі, щоб оновити склад ЦВК. Єдина проблема, що з 14 кандидатів, якщо всі вони пройдуть перевірку, доведеться вибирати 13, і, звичайно, це момент, який буде непростим для Верховної Ради України", - зазначив політик.

За його словами, 12 з 14 кандидатів у члени ЦВК вже пройшли спецперевірку і отримали позитивні висновки. За документами у двох з них виникли запитання, однак вони будуть усунені протягом декількох днів. При цьому він додав, що має намір провести консультації з головами фракцій, щоб з'ясувати, яким чином буде проведено голосування щодо кандидатів у результаті - зокрема, буде запропоновано рейтингове голосування.

Нагадаємо, в кінці лютого на підсумковій прес-конференції президент України Петро Порошенко пообіцяв розглянути питання про призначення на вакантні посади в уряді і ряді інших органів влади. Зокрема, він зазначив голосування щодо нового складу ЦВК, очікування якого перевищила всі розумні межі. Крім того, буде проведена доукомплектація КСУ, призначення аудитора НАБУ, омбудсмена, призначення нового складу Рахункової палати.

Читайте АСН в Google News