На лікування онкохворих і сердечників виділяють менше третини необхідних фінансів

02.04.2018, 15:02

Лікування онкологічних і серцево-судинних захворювань в Україні фінансується менш ніж на третину від необхідного. Про це заявила народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець під час брифінгу в ході погоджувальної ради в парламенті, передав кореспондент ASN.

"Сто тисяч українських громадян щорічно вперше отримують онкологічний діагноз. І тільки 27% з них мають доступ до лікування за державні гроші", - зазначила політик. При цьому О. Богомолець додала, що майже 500 тис. українців щороку помирають від серцево-судинних захворювань.

Однак фінансування передбачає покриття лише 30% від потреб лікування цієї категорії хворих. "Це означає, що українські громадяни не матимуть шансів вижити після інфарктів, інсультів, після онкології", - підсумувала вона.

Нагадаємо, на думку президента Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктора Сердюка, медична реформа передбачає, що на лікування одного пацієнта залишиться менше 10 доларів. Фінансування за принципом "гроші ходять за пацієнтом", як передбачається, почнеться в липні поточного року.

Читайте АСН в Google News