ЗМІ: Китайська космічна станція впаде на Землю вже в понеділок

01.04.2018, 20:58

Космічна станція TianGong-1 впаде на Землю в ніч на 2 квітня. Про це повідомляє ВВС з посиланням на експертів Європейського космічного агентства.

Згідно з останніми прогнозами, станція, ймовірно, ввійде в атмосферу близько 2:25 (за київським часом). Вчені відзначають, що похибка в часі можливого падіння становить близько 24 годин.

Швидше за все, TianGong-1 буде горіти в атмосфері, але деякі залишки продуктів розпаду, такі як паливні баки і елементи двигуна, можуть падати на Землю. При наближенні до поверхні нашої планети, китайська станція вагою 8,5 тонни, може розвивати швидкість до 26 тис. км/год.

«Важко сказати, скільки фрагментів збережеться, тому що Китай не розкриває модель станції», - сказав Еліас Абутаній з Австралійського центру космічних досліджень.

Китайські експерти стверджують, що падіння станції не буде нагадувати катастрофу з науково-фантастичних фільмів. Це буде швидше схоже на метеорний потік.

Точне місце падіння назвати неможливо. Тобто фрагменти TianGong-1 можуть падати де завгодно, починаючи від Нової Зеландії і закінчуючи США.

Європейське космічне агентство зазначає, що ймовірність того, що уламки впадуть нам із вами на голову, дорівнює ймовірності попадання двох ударів блискавки на рік.

Нагадаємо, Китай запустив TianGong-1 29 вересня 2011 року. З 2016 року  зв'язок зі станцією було втрачено.

Читайте АСН в Google News