Псевдоблагодійників, які вкрали понад 7 млн грн для АТО, затримала поліція

08.03.2018, 09:53

Кіберполіція Полтавщини припинила діяльність злочинної групи, члени якої під приводом збору благодійних внесків для учасників АТО, лікування дітей і надання допомоги бідним, привласнили понад 7 млн ​​гривень. Зловмисники підозрюють в скоєнні 103 епізодів злочинної діяльності.

За шість років на гачок шахраїв потрапили понад півтисячі підприємців з різних областей України. Жертві спочатку надсилали на офіційний ящик електронного листа фіктивної благодійної організації з реквізитами, печатками і підписами посадових осіб.
Потім - здійснювали телефонний дзвінок псевдорадника або представника голови обласної державної адміністрації або його заступника.

Обрана пройдисвітами тактика дозволяла швидко увійти в довіру до жертв. Головне правило - домогтися щоб угода відбулася негайно. 4 учасників злочинної групи затримано. Серед них - жінка. У поліції кажуть - що це ще не вся банда.

Поліцейські провели 8 обшуків в офісі шахраїв у Києві, а також за місцем їх проживання. Вилучено 14 одиниць комп'ютерної техніки, понад 30 мобільних телефонів, 15 флеш-носіїв інформації, три роутери, понад 29 сім-карт різних операторів, документація, чорнові записи, 12 печаток та штампів фіктивних благодійних організацій, 14 пластикових карт різних банків, на які жертви перераховували кошти, понад 5000 доларів США.

Читайте АСН в Google News