США готують ЄС до застосування ядерної зброї проти Росії - Лавров

28.02.2018, 14:58

Пентагон нібито готує армії країн Євросоюзу до можливого застосування проти РФ тактичної ядерної зброї. Про це на Конференції з роззброєння заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров, передає прес-служба МЗС Росії.

На думку Лаврова, США проводять із ЄС «спільні ядерні місії», в результаті яких неядерні члени НАТО беруть участь в плануванні застосування американських ядерних боєприпасів і отримують відповідні навички. «Всім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії», - висловився глава МЗС РФ.

Він повідомив, що в РФ немає розгорнутої тактичної ядерної зброї, а також відпрацьовується її застосування. Нагадаємо, раніше постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі в ході засідання ООН заявила, що в світі є режими Кім Чен Ина в КНДР, Башара Асада в Сирії і Володимира Путіна у РФ. Гейлі уточнила, що КНДР розвиває ядерну програму і погрожує сусідам, а Росія дестабілізує український Донбас.

Читайте АСН в Google News