Полковник поплатився посадою за радянські прапори у Кривому Розі

28.02.2018, 14:21

Командир військової частини 3011 Кривого Рогу, полковник В'ячеслав Мельник був відсторонений від посади у зв'язку зі скандалом, що розгорівся після використання на параді 22 лютого червоних прапорів СРСР. Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії.

Зараз триває службове розслідування за фактом участі військовослужбовців Нацгвардії України в Кривому Розі у заходах з нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників із використанням радянської символіки. Нагадаємо, 22 лютого в Кривому Розі проспектом Миру проїхала військова техніка, на чолі колони - танк Т-34, який звільняв Кривий Ріг. Частина нацгвардійців йшла з червоними радянськими прапорами.

Пізніше з'ясувалося, що для параду взяли музейні експонати, які, виявляється, у місті використовуються щорічно при проведенні урочистих заходів. Їх використання було погоджене з працівниками СБУ. Виявилося, що несли оригінали бойових знамен, які 26 червня 1973 року було передано Криворізькому музею музеєм Збройних сил СРСР.

Криворізька поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

Читайте АСН в Google News