В ОРДЛО почали мобілізацію бойовиків для відправки в Сирію

23.02.2018, 14:40

Бойовики на окупованих територіях Донбасу почали набирати в батальйони для участі у війні Сирії. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Командування "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" отримало наказ про термінове формування 2-х батальйонів (по 500 ос. кожен) для участі в збройному конфлікті в Сирії. Батальйони наказано комплектувати виключно з місцевих бойовиків, не включаючи до них російських найманців. Серед командування бойовиків поширюється інформація про те, що даний наказ викликаний великими втратами російських ПВК у Сирії останнім часом».

При цьому, за словами Тимчука, місцевим командирам бойовиків ця ідея зовсім не подобається, вони й до цього скаржилися на брак зброї, а тепер і поготів не буде кому захищати кордони окупантів.

Нагадаємо, раніше російська влада визнала, що в Сирії в результаті «недавнього військового зіткнення» поранення отримали кілька десятків громадян Росії. Про це повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ країни-агресора. Окремо в МЗС РФ підкреслили, що в «зіткненні» військові РФ «жодним чином не брали участі». Як відомо, в Сирії недавно в результаті жорстоких боїв було вбито близько 300 найманців з так званого угруповання "Вагнера".

Читайте АСН в Google News