Кабмін у понеділок оприлюднить План виконання Угоди про асоціацію з ЄС до 2020 року

23.02.2018, 13:49

Кабмін у понеділок оприлюднить План виконання Угоди про асоціацію з ЄС до 2020 року. Про це на конференції заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент ASN.

"В уряді в кінці жовтня ми ухвалили великий і амбітний документ - План заходів для виконання Угоди України з ЄС про асоціацію до 2020 року. Він містить 1200 сторінок, 2000 завдань і ще 5000 різних підзавдань. І нарешті у понеділок цей документ буде оприлюднений на порталах Кабміну, зокрема на євроінтеграційному порталі, над яким ми довго працювали", - заявила вона.
Вона зазначила, що в 2017 році уряду вдалося багато в частині виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Це і сектор безпеки, і фінансовий сектор. І в сфері енергетики та енергоефективності. А також у скороченні торгових бар'єрів. В гуманітарній сфері та освіті. Ми ухвалили низку стратегічних документів, починаючи зі стратегії в енергетиці до 2035 року, закінчуючи 23 системними законами в парламенті, які дозволять нам у горизонтальному напрямі виконувати угоду з ЄС", - нагадала вона.

З її слів, якщо говорити умовно, то минулого року Верховна Рада виконала свої євроінтеграційні зобов'язання на 30%, а Уряд - на 42%. А інші органи влади - на 50%.

"Це означає, що Україна просунулася загалом на 42% у процесі євроінтеграції в минулому році. Але хіба євроінтеграція визначається відсотками? Ні. Головне, щоб це відчули всі українці", - сказала вона.

Читайте АСН в Google News