Спроби деблокувати Крим призвели б до величезних втрат серед цивільних - Коваль

15.02.2018, 13:39

Спроби деблокувати Крим у березні 2014 року призвели б до значних втрат серед цивільного населення. Про це заявив в.о. міністра оборони в 2014 році Михайло Коваль на засіданні суду, передав кореспондент ASN.

"Це мали бути дуже хороші штурмові групи, дуже добре підготовлені. І втрати серед цивільного населення були б дуже великі, якби в столиці Автономії почалися бойові дії", - зазначив офіцер.

За його словами, крім того, перший постріл дав би можливість агресору заявити про те, що на півострові почалася громадянська війна. При цьому він додав, що вже до кінця березня 2014 року, коли він як в.о. міністра виводив війська з півострова, не було кого виводити.

"Загроза широкомасштабного вторгнення тоді була. У нас була чітка розвідінформація, але у нас не було сил і засобів протидіяти", - додав при цьому Коваль.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News