Експерт пояснив, чому призначення нової ЦВК опинилося під загрозою

05.02.2018, 17:40

Призначення нової ЦВК - під великим питанням. Таку думку висловив директор Української політичної консалтингової групи Дмитро Разумков.

"Щодо ЦВК ситуація схожа з призначенням голови Нацбанку. Певною мірою це пов'язано з відсутністю кандидатів у ЦВК від" Опозиційного блоку ". Теоретично це було прогнозовано. Адже "Опоблок" перебував не в коаліційному пулі", - заявив він.

При цьому, з його слів, ситуація виявилася неординарною з "Батьківщиною". Адже раніше фракція Тимошенко була підписантом коаліційної угоди. Але з їхніми представниками у ЦВК "теж якось не склалося, що не піддається здоровому глузду".

Нагадаємо, сьогодні на засіданні погоджувальної ради заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв звинуватив президента в тому, що їхній кандидат до складу нової ЦВК навіть не розглядається главою держави. На що представник президента в парламенті Ірина Луценко спростувала звинувачення "Батьківщини", заявивши, що президент буде готовий подати кандидатів у ЦВК після узгодження позицій із "Опоблоком".

Читайте АСН в Google News