Луценко: затриманого в Румунії екс-главу «Укрспирту» підозрюють у вбивстві

25.01.2018, 20:31

Затриманий в Румунії екс-директор «Укрспирту» Михайло Лабутін підозрюється в організації умисного вбивства колишнього директора компанії, а також замаху на вбивство заступника голови підприємства. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він нагадав, що в 2017 році було скоєно вбивство глави "Укрспирту" і замах на вбивство чинного заступника цього підприємства. Після цього правоохоронці виявили всю ієрархічну структуру і учасників злочинної організації, яка влаштувала вбивства, а також припинили їхню діяльність.

«Ще в грудні минулого року одночасно було проведено більше 60 обшуків в різних регіонах України і затримано 6 учасників злочинної організації. Керівник злочинної організації,  ймовірний підозрюваний, колишній директор ДП «Укрспирт» Лабутін, затриманий на території Румунії, куди направлено запит про його екстрадицію в Україну», - підкреслив Луценко.

За словами генпрокурора, Лабутін підозрюється в розтраті грошей компанії в розмірі 261 млн грн, а також в організації згаданого умисного вбивства екс-директора «Укрспирту», ​​замаху на умисне вбивство заступника голови компанії, замаху на умисне вбивство з використанням протипіхотної міни президента однієї зі спортивних федерацій ; замаху на умисне вбивство з використанням саморобного вибухового пристрою приватного підприємця. Крім того, злочинці планували вчинення інших умисних вбивств, зокрема, глави МВС Арсена Авакова.

Читайте АСН в Google News