Суд обирає запобіжний захід голові Державної аудиторської служби

25.01.2018, 11:07

У Києві почалося обрання запобіжного заходу голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій, яка підозрюється у незаконному збагаченні. Справу веде слідчий суддя Солом'янського районного суду, передає ASN. Засідання почалося за величезного скупчення преси.

За клопотанням детективів НАБУ, погодженим з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, для Гаврилової просять обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, "з огляду на можливості підозрюваної і її ресурси", сказав прокурор на початку суду.

Нагадаємо, САП і НАБУ 23 січня повідомили Лідії Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні на суму 10 млн гривень і декларування недостовірних даних. Справу погодив керівник САП Назар Холодницький. (Фото АСН)

Слідчі стверджують, що в 2015-2017 роках Гаврилова отримала у власність активи, законність джерел походження яких не підтверджена. Також вартість її активів перевищила офіційні доходи. Мається на увазі нерухомість у Києві - квартира і два паркомісця, новий джип, дорогі меблі, побутова та оргтехніка, золоті злитки і готівка - в сумі $112,8 тис. і 8,5 тис євро. 

Всі ці цінності детективи НАБУ виявили у Гаврилової під час обшуку квартири за місцем проживання. Детективи стверджують, що чиновниця навмисне внесла недостовірні відомості в щорічні е-декларації. Також детективи підозрюють, що чиновниця зазначила недостовірну вартість свого майна, а також взагалі не вказала автомобіль і два паркомісця, записані на її колишнього чоловіка. Детективи заявляють, що насправді сімейні відносини з чоловіком Гаврилова не припинила.

Читайте АСН в Google News