Росіянин підірвав автобус «Боруссії», щоб заробити на падінні акцій клубу

08.01.2018, 17:06

У Німеччині в ході другого засідання суду у справі про підрив автобуса футбольного клубу «Боруссія» 11. квітня 2017 року Сергій В. частково визнав свою провину. Про це повідомляє сайт sports.ru.

У 28-річного Сергія є німецьке і російське громадянство. Чоловіка звинувачують у замаху на життя 28 осіб й організації вибуху, в результаті якого тілесні ушкодження отримали кілька людей. Зокрема, був поранений захисник Марк Бартра і поліцейський.

У суді росіянин прочитав свою заяву і публічно покаявся. «Я глибоко шкодую про те, що я зробив», - заявив чоловік. Він приніс вибачення футболістам «Боруссії» і заявив, що не хотів вбивати.

«Я просто хотів підготувати серйозну атаку. Вибухові речовини були прикріплені так, щоб не було ніяких травм», - зізнався росіянин. Адвокат повідомив суду, що обвинувачений перебував у пригніченому стані через те, що його кинула дівчина.

Однак, як зазначив криміналіст, вибухові пристрої мали смертоносний ефект і були начинені металевими болтами. «Для смертоносного вибуху необхідна енергія в 79 джоулів. Згідно з реконструкцією, у цих зарядів була енергія 135 джоулів. Шрапнель розлетілася на 206 метрів», - додав експерт.

Читайте АСН в Google News