Депутат Чернівецької міськради від БПП купив за день 31 квартиру, 6 машиномісць і 2 нежитлових приміщення

04.01.2018, 20:45

Найщасливішим шопером від пропрезидентської партії БПП можна по праву вважати депутата Чернівецької міськради від БПП Ромео Скрипу, так як йому випала нагода в один день придбати відразу 31 квартиру, а згодом ще 32. Про це пише рух ЧЕСНО. Всього Ромео Скрипа за один день зміг придбати 39 об'єктів нерухомості в Чернівцях - 31 квартиру, 6 машиномісць і 2 нежитлових приміщення.

На питання журналістів, навіщо йому одному стільки нерухомості в Чернівцях той відповів: "Придбав. Потім я її реалізую. Після здачі будинку". Примітно, що всі квартири обійшлися БПП-шнику всього лише в 10,3 млн грн. Очевидно, що депутату їх продали за оптовою ціною - один квадратний метр житла йому обійшовся в 5250 грн.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд затвердив мінімальну ціну квадратного метра житлової площі в Чернівцях на позначці в 7867 грн. Пояснити ж журналістам суть такої величезної знижки Скрипу не зміг: "І що? Це довго пояснювати зараз по телефону. Я вам це все не має пояснювати. Я готовий пояснити це при зустрічі, але незнаю, коли. Зараз купа всього". За три тижні депутат так і не спромігся знайти час для пояснень журналістам.

При цьому його компанія ТОВ "Ромтіс Строй" продає квартири в Чернівцях вартістю в 900 доларів США за квадратний метр. Таким чином Скрипа витратив на скупку різного майна в 2016 році майже 121 млн грн. У той час як його офіційний дохід за рік склав трохи більше ніж 643 тис грн, з огляду на 381 тис грн доходу від відчуження нерухомості. 9 млн грн Скрипа взяв в борг у двох людей, які швидше за все, є його батьками.

Юрист Юрій Брикайло пояснив Руху ЧЕСНО, що такі маніпуляції з нерухомістю можуть бути пов'язані з мінімізацією оподаткування. До слова, у 2016 році Ромео Скрипа ще й зіграв пишне весілля.

Читайте АСН в Google News