Україна відправила Казахстану ноту через «російський» Крим у шкільних підручниках

25.09.2015, 09:59

Посольство України звернулося з нотою протесту до Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан у зв'язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

«Згідно з нотою, поширення зазначеної інформації суперечить позиції як міжнародного співтовариства, так і керівництва Республіки Казахстан, котре неодноразово заявляло про свою підтримку територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

Українська сторона звернулася до Міністерства закордонних справ і Міністерства освіти й науки Республіки Казахстан з проханням сприяти негайному відкликанню зазначених підручників з середніх шкіл Республіки Казахстан.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки Казахстану не надало коментарів з приводу нових підручників. У відомстві порадили звернутися до республіканського НПЦ «Підручник», заступник директора якого заявив, що «факт приєднання Криму до Росії в підручниках викладається лише як історична подія».

Навесні 2014 року Кримський півострів було анексовано Росією: у березні 2014-го в Криму відбувся референдум, за підсумками якого Росія приєднала його до своєї території.

Ця подія не здобула підтримки ані України, ані більшої частини світової спільноти як така, що не відповідає міжнародним правовим нормам. У березні 2014 року більшістю голосів на Генеральній асамблеї ООН було ухвалено резолюцію, яка оголосила референдум з відділення Криму від України таким, що не має законної сили.

Читайте АСН в Google News