Хто наживається на падінні гривні: Тимошенко в Раді вказала на винних і вимагає відставки Гонтаревої

19.12.2017, 11:09

Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розповіла причини девальвації гривні і зажадала відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої, передає кореспондент АСН: "Зараз, в останні дні року, фактично почалася нова велика махінація зі знищення і ослаблення курсу гривні. Я хочу звернути вашу увагу на те , що ніякий ринок не диктує жодного "курсу гривня-долар", - заявила вона.
 
За інформацією Тимошенко, падіння курсу національної одиниці - завчасно підготовлена ​​операція. "Ця абсолютно спланована акція, яка спрямована на те, щоб кілька придворних банків, які близькі до президента, збагачувалися на коливанні курсу і заробляли свої мільярди на інфляції, яка починається в країні і заходить на нове коло з падінням курсу гривні", - впевнена вона .
 
Слідом за цим Тимошенко зажадала відставки Гонтаревої вже в четвер: "Наша фракція вимагає, щоб питання відставки Гонтаревої було внесене у четвер до порядку денного роботи парламенту. Щоб ця особа була відправлена ​​у відставку, а щодо неї щоб було відкрито кримінальну справу за фактами зловживання посадовим становищем і корупції в Національному банку", - заявила вона.
 
Тимошенко впевнена, що голова Нацбанку Гонтарева винна в ослабленні гривні: "У результаті обікрали фактично кожну людину в країні. Якщо на четвер це питання не буде внесено до порядку, це  означатиме, що провладна більшість у парламенті також винна і наживається на падінні курсу гривні, на тіньових маніпуляціях з курсом гривні", - вважає вона.
 
У свою чергу, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, виступаючи з трибуни, повідомив, що його команда вимагає від президента подати нову кандидатуру на пост голови Нацбанку, який вже сім місяців фактично перебуває в ручному управлінні.

Читайте АСН в Google News