Брюссель взявся контролювати українську владу через ігнорування реформ

14.12.2017, 10:49

Представники Євросоюзу суворо контролюватимуть дії української влади, щоб не допустити подальшого ігнорування реформ. Таку думку висловив політолог-міжнародник Володимир Воля на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Образно відбулися два розвороти: з одного боку, лібералізація візового режиму і зона вільної торгівлі, а потім почали гальмуватися реформи, які не потрібні були для безвізу і асоціації, почали ігноруватися умови фінансової допомоги. Тобто це свідоме ігнорування всього того, що хоче Євросоюз", - зазначив експерт.

За його словами, з іншого боку, і Європа продемонструвала зміну тактики: тепер вимоги до України європейські політики озвучують без будь-яких умовностей і "політесу".

При цьому він додав, що тепер представництво ЄС в Україні буде суворо і регулярно питати з української влади за реформи і буде різко відмовляти в наданні фінансової допомоги Києву без зрушень у цьому напрямі. Нагадаємо, згідно з інформацією представництва ЄС, експорт української продукції до Європи за три квартали поточного року виріс на 29%.

Читайте АСН в Google News