Економіст: При тотальній бідності населення підвищувати зарплати нардепам - аморально

11.12.2017, 14:56

Незважаючи на тотальну бідність населення, народні депутати підвищили собі і без того високу зарплату - очевидно, щоб вистачало на обслуговування елітних автомобілів.

Таку думку висловив експерт Економічного дискусійного клубу Ігор Гарбарук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Люди, які підвищують собі зарплати в найбіднішій країні Європи, м'яко кажучи, чинять антиморально, якщо подивитися на те, що вони пропонують населенню. Напевно, депутатам зараз погано - вони, бідні, не знають, як заправити свої мерседеси - бензин же подорожчав", - зазначив експерт.

За його словами, якщо в році, що минає, мінімальна зарплата становила 3200, то в наступному році її обіцяють підвищити в кращому разі до 4100 гривень. Однак, як підкреслив Гарбарук, при двозначному показнику інфляції в наступному році обіцяне зростання зарплат буде абсолютно знівельоване.

При цьому він додав, що стосовно курсу валют зарплати населення впали вдвічі в порівнянні з 2013 роком, тоді як вартість комунальних послуг, а також ціни на основні продукти і товари зросли в багато разів.

Читайте АСН в Google News