Діти, які піддавалися цькуванню, можуть вирости екстремістами і терористами

28.11.2017, 16:14

Дитячий булінг веде до екстремізму і тероризму. Про це на прес-конференції заявив директор Українського інституту дослідження екстремізму Олег Зарубінський, передає кореспондент ASN.

«Зростання агресії і непримиренності в українському суспільстві призводить до того, що популярною стає модель поведінки, коли застосовується насильство. У свідомості людей, політиків, рейдерів і просто на вулицях застосовують цю модель як найбільш ефективну. На жаль, це призводить до встановлення культури насильства», - заявив він.

Зарубінський зазначив, що в багатьох цивілізованих країнах давно проаналізували насильницьку поведінку. Адже часто екстремізм має глибоке коріння - дитячий булінг. «Є чотири ланцюжки: дитячий булінг, радикалізація, насильницький екстремізм і вища форма - це тероризм. В Європі та світі це вже зрозуміли», - попередив експерт.

Тому, на думку директора Інституту, влада повинна приділити максимальну увагу проблемі дитячого булінгу. «Це друге завдання після освіти», - сказав він. Фахівець повідомив, що Україна займає 7-ме місце за рівнем переслідувань і 9-те за рівнем булінгу у віці до 15 років. Його Інститут готує зміни до законодавства і комплексну програму запобігання булінгу в Україні.

Читайте АСН в Google News