Рок-співак Боно скористався офшорами, щоб придбати торговий центр у Литві

06.11.2017, 18:20

Рок-музикант Боно став фігурантом «Райського досьє» офшорних документів. Співак скористався офшорами, щоб купити торговий центр Ausra  в Литві. Про це повідомляє Daily Mail.

Років десять тому лідер групи U2 став директором фірми Nude Eastates, яка зареєстрована на Мальті. Торговий центр ця фірма купила приблизно за $7 млн. У документах Appleby Боно значиться під своїм справжнім ім'ям - Пол Хьюсон.

Магазин пізніше був переданий у володіння компанії Nude Eastates 1, що зареєстрована на острові Гернзі біля узбережжя Нормандії. Суть всіх цих операцій полягає в тому, що на Мальті ставка податку з доходу становить всього 5%, а на острові Гернзі вона взагалы нульова.

Представник Боно вже заявив, що музикант був «міноритарним інвестором» компанії Nude Eastates. Він також кілька разів наголосив, що це легально зареєстрована компанія, яка працює за законами, що діють в Євросоюзі.

Раніше Боно не раз піддавався критиці на батьківщині в Ірландії за те, що платить податки в Нідерландах, де ставка нижче. Два роки тому музикант публічно заявив, що не ухиляється від сплати податків.

Читайте АСН в Google News