Адвокат: Суд не знайшов доказів причетності сина Януковича до розстрілів на Майдані

14.09.2015, 20:15

Печерський районний суд Києва не знайшов фактів причетності Олександра Януковича до розстрілів на Майдані. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Януковича Юрій Кірасир.

За його словами, 3 вересня 2015 року Печерський суд Києва своїм рішенням підтвердив відсутність будь-яких фактів причетності Олександра Януковича до розстрілів на Майдані. Як написав Кірасир, 18 листопада 2014 року, на той момент ще радник міністра МВС А. Геращенко, виступаючи на офіційній прес-конференції МДВ «Рік після Майдану. Підсумки розслідування масових вбивств і резонансних злочинів», звинуватив Олександра Януковича в причетності до масових вбивств протестувальників під час трагічних подій у м. Києві в лютому 2014 року.

«У січні 2015 року Олександр Янукович звернувся в суд з позовом до Міністерства внутрішніх справ України про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. 3 вересня 2015 Печерський суд Києва виніс рішення, в якому зазначив, що обвинувачення, висловлене на прес-конференції радником міністра МВС А. Геращенком, є припущенням, з використанням мовно-стилістичних особливостей (вживання гіпербол, алегорії, сатири)», яке «неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності», оскільки воно не містить фактів», - написав Кірасир.

Читайте АСН в Google News