Спільники терористів «ДНР» входили до громадської ради українського міністерства

29.09.2017, 15:56

Андрушівський райсуд Житомирської області засудив двох пропагандистів сепаратистського телеканалу «Новороссия ТВ» на 9 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-центрі СБУ на своїй сторінці в Facebook.

За даними правоохоронців, в 2014 році жителі Києва та Бердичева на запрошення «держдіяча» так званої «ЛНР» Павла Губарева приїхали до терористів у Донецьк. Чоловіки надали бойовикам технічну, практичну і методичну консультації для створення і запуску сепаратистського каналу «Новороссия ТВ».

Після повернення до Києва зловмисники надавали технічну підтримку каналу терористів. Мало того, в Києві спільники бойовиків позиціонували себе як незалежні активісти та журналісти одного з Інтернет-видання. Вони навіть увійшли до громадської ради одного з центральних органів виконавчої були членами низки громадських рад інших органів державного управління і місцевого самоврядування.

Пропагандисти були затримані в Києві в листопаді 2015 року. Суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-2 і ст. 161 Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News