Пожежа в таборі Одеси: загиблі дівчатка були закриті в кімнаті на ключ

16.09.2017, 15:50

У ніч на 16 вересня в Одесі на території дитячого табору «Вікторія» сталася сильна пожежа. Загорівся триповерховий дерев'яний корпус, у якому в момент загоряння перебувало 42 дитини. Після того, як пожежники загасили загоряння, в руїнах були знайдені тіла двох дівчаток 11-12 років - Софії та Анастасії. Ще одна дівчинка розшукується - її звуть Сніжана.

За словами батьків, загиблі і зникла дівчата жили в одній кімнаті. За попередніми даними, пожежа почалася на першому поверсі в кімнаті художнього керівника. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за статтею «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Винним загрожує до 8 років ув'язнення.

Офіційно причину виникнення пожежі поки не названо, але багато дітей розповіли про несправності електропроводки. За їх словами, в корпусі не можна було включити ні чайник, ні телефон на зарядку, оскільки проводка постійно іскрила. Крім того, стало відомо, що під час пожежі діти не могли швидко покинути палаючу будівлю, оскільки двері були закриті на ключ.

«Хтось із дітей ще не спав, почали кричати і вибігати з палаючої будівлі, нікого не будили. Діти прокинулися вже від криків і від диму, почали в темряві кидатися по кімнатах, деякі вистрибували з вікон. У молодших дітей двері в кімнати були закриті на ніч на ключ. Вожаті закрили, щоб діти вночі не ходили. Була сильна паніка, відразу не змогли порахувати всіх дітей, а коли з'ясувалося, що багато кого немає, вожаті кинулися вже у вогонь і виводили дітей», - розповіли очевидці трагедії.

Читайте АСН в Google News