У Кабміні запевнили, що не підніматимуть тарифи на пасажирські перевезення "Укралізниці"

13.09.2017, 13:05

Кабмін затвердив фінплан «Укрзалізниці»: тарифи на пасажирські перевезення не підніматимуть до кінця року. Рішення ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент ASN.

«Є пропозиція ухвалити проект розпорядження Кабінету міністрів», - заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, звертаючись до членів Кабінету міністрів України.

У свою чергу віце-прем'єр Павло Розенко підкреслив, що у фінплані чітко зафіксована позиція про те, що тарифи для пасажирів у поточному році підвищуватися не будуть.

«Хочу відзначити, що тарифи для пасажирських перевезень у цьому році підніматися не будуть. Цю позицію відстоював Кабмін і ця позиція зафіксована в фінплані», - сказав він. Також, зі слів першого віце-прем'єра Кубіва, фінплан «Укрзалізниці» передбачає наступні показники: "Консолідований фінансовий план ВАТ «Укрзалізниця» передбачає - перевезення в обсязі 233 мільярдів тонн/км, чистий дохід від реалізації продукції - 76,1 млрд грн, чистий прибуток - 62,9 млн грн, виплати державі - 17 млрд і 16 млрд грн - капітальні інвестиції», - повідомив він.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав «ламати і знищувати всі корупційні історії» навколо «Укрзалізниці», щоб всі ресурси реінвестувати у нові потяги, а підприємство стало ефективним.

Читайте АСН в Google News