Спецпредставник США Волкер дав пораду Порошенку, що робити з Саакашвілі

13.09.2017, 11:53

Екс-президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі має право на слухання його справи в українському суді з питання про втрату українського громадянства. Таку думку висловив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

«Україна - країна, де діє верховенство права. Хто завгодно, наприклад, колишній президент Саакашвілі, має право на слухання справи в українському суді. Я сподіваюся, що припиниться ескалація політичної драми і всі зосередяться на правовому врегулюванні. Це для України не менш важливо, ніж боротьба з корупцією та економічні реформи», - заявив Волкер.

Відео з коментарем Волкера Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в Facebook. Спецпредставник США також уточнив, що на місці Петра Порошенка не затримував би Саакашвілі, а зосередився б на реформах всередині країни, верховенство права та управління державою в умовах російської агресії.

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі «прорвався» через польський кордон в Україну через пункт пропуску «Шегині». Натовп прихильників допомагала політику потрапити в Україну. Коментуючи дані дії Порошенко сказав, що Саакашвілі вчинив злочин.

12 вересня Саакашвілі вручили адміністративний протокол про порушення порядку перетину держкордону.

Читайте АСН в Google News