На Рівненщині сталися зіткнення між поліцією і копачами бурштину

10.09.2017, 08:03

Зіткнення між нелегальними копачами бурштину і співробітниками правоохоронних органів сталося в селі Більська Воля Володимирецького району Рівненської області України, повідомляє прес-служба обласного управління Нацполіціі України.

«Конфлікт стався в четвер, 7 вересня, коли лісники їхали на територію заповідника, щоб ліквідувати наслідки розмиття грунту в місцях незаконного видобутку бурштину. Близько 40 нелегальних копачів бурштину намагалися перешкодити лісникам, заблокувавши їм рух. На місце події викликали співробітників поліції, проте в селі Більська Воля поліцейським перегородили дорогу близько 150 місцевих жителів, які стали кидати в правоохоронців каміння. Поліцейські були змушені використовувати пристрої для стрільби гумовими кулями і балончики зі сльозогінним газом. Інформації про постраждалих немає», - сказано в повідомленні.

За фактом події почато досудове розслідування в кримінальному провадженні за частиною 2 статьі342 КК України (опір співробітникам правоохоронних органів).

Читайте АСН в Google News