Австралійський школяр, який змінив стать, передумав. Доведеться відрізати груди

08.09.2017, 16:48

2 роки тому Патрік Мітчелл, якому на той момент було всього 12 років, попросив свою матір почати приймати гормони естрогену після того, як лікарі поставили йому діагноз «гендерна дисфорія» або «розлад гендерної ідентичності». Це стан, в якому людина відчуває дискомфорт через невідповідність між його біологічною статтю і гендерною ідентичністю, повідомляє The Independent.

Прислухавшись до порад професіоналів, які наполягали, що це єдине правильне рішення, мати дозволила Патріку почати зміну статі. Він відростив волосся і почав приймати гормони, через які у нього з'явилися груди. Але через два роки Мітчелл змінив своє рішення. На початку 2017 року вчителі в школі стали звертатися до нього в жіночому роді, що змусило його задуматися, чи правильний він зробив вибір. «Я почав розуміти, що мені дійсно комфортно в моєму тілі», - сказав він.

В результаті Мітчелл зізнався у своїх почуттях матері і пояснив, що хоче повернутися назад до чоловічої статі. Він припинив приймати ліки і збирається провести операцію з видалення грудей. Тоді як гендерна дисфорія зустрічається рідко, кількість людей, охочих змінити стать, збільшується через зростання обізнаності в суспільстві. Опитування 10 тисяч осіб, проведене в 2012 році Комісією з питань рівності і прав людини, показало, що приблизно 1% опитаних в якійсь мірі сумніваються у своїй статі.

Читайте АСН в Google News